Διαλέξεις – Ομιλίες: “Διατροφή και ψυχική Υγεία”

Sep 17, 2019

19:00

New York College

120

Συντονίζει: Λένα Κορασίδου, Συνθετική  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Θέμα: “Η φροντίδα του Νου μέσα από την Διατροφή”

Εισηγήτρια: Βάσια Πελεγράτη, Εισηγήτρια εργαστηρίων αυτογνωσίας & διαλογισμού Raja Yoga, εργαστηρίων φυτοφαγικής διατροφής και καλλιέργειας θετικών συνηθειών (συνειδητοποιημένη & γιόγκικη διατροφή). Εργάζεται ως vegan chef.

Περίληψη:

Αντλώντας γνώση από τη μητέρα φύση καθώς και από τη σοφία αρχαίων πολιτισμών και παραδόσεων μπορούμε να καλλιεργήσουμε την πνευματική διάσταση της τροφής που είναι συνδεδεμένη με μια βαθύτερη αίσθηση του ευ-ζην, της ικανότητας δηλαδή να θρέφουμε την ψυχή μαζί με το σώμα. Στην εισήγηση αυτή, θα προσεγγίσουμε τη φροντίδα του νου και της ψυχής μέσα από τη διατροφή. Θα δούμε πως οι τροφές επηρεάζουν τη σκέψη μας, αλλά και πως η σκέψη επιδρά πάνω στην τροφή.

  • Θέμα: “Πως επηρεάζουν την Ψυχική Υγεία οι τροφές αλλά και οι τρόποι καλλιέργειας (συμβατική – βιολογική – βιοδυναμική γεωργία)”

Εισηγητής: Μάριος Δεσύλλας, Γεωπόνος, Σύμβουλος Βιολογικής, Βιοδυναμικής και Ομοιοδυναμικής Γεωργίας

Περίληψη:

Οι καλές διατροφικές συνήθειες αποτελούν σημαντικό στήριγμα για την ψυχική μας υγεία. Το επιβεβαιώνει η εμπειρία: «ένα καλό γεύμα είναι το καλύτερο ηρεμιστικό (ή αντικαταθλιπτικό ή…!), αλλά και η λεγόμενη «διατροφική ψυχιατρική». Θα αναφέρουμε έτσι συστατικά των τροφών (όπως ιχνοστοιχεία, βιταμίνες κ.α.), που είναι καλό για το λόγο αυτό να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας.
Αλλά και κάτι που σπάνια θίγεται: πώς ο τρόπος καλλιέργειας, στο βαθμό που αφήνει θετικά ή όχι «αποτυπώματα» στο φυτό (ή το ζώο), μπορεί επίσης να επηρεάζει, μέσω της τροφής, την εσωτερική μας κατάσταση; Με ιδιαίτερη αναφορά στη βιοδυναμική καλλιέργεια, έναν βαθιά ολιστικό τρόπο καλλιέργειας, που παράγει αυτή τη στιγμή την υψηλότερη ποιότητα τροφίμων. …Κι όλα αρχίζουν από το υγιές έδαφος!

  • Θέμα: “Πώς η υγεία του εντερικού μας συστήματος επηρεάζει τον εγκέφαλο και τον τρόπο που νιώθουμε και σκεφτόμαστε.”

Εισηγήτρια: Αθηνά Μαρίνη, Εκπαιδεύτρια, Θεραπεύτρια, Συγγραφέας

Περίληψη:

Η Αθηνά Μαρίνη θα μιλήσει για το πώς η υγεία του εντερικού μας συστήματος επηρεάζει τον εγκέφαλο και τον τρόπο που νιώθουμε και σκέφτομαι. Πώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την υγεία του εντέρου μέσω της επιλογής των τροφίμων μας, αλλά και μέσω της εισαγωγής προβιοτικών τροφών στη διατροφή μας. Η αποφυγή αλλά και η καταπολέμηση των τοξινών με διάφορες τροφές που έχουν την ιδιότητα να αποτοξινώνουν επίσης βοηθάει την υγεία του εγκεφάλου.

 

 

  • Αθηνά Μαρίνη

  • Μάριος Δεσύλλας

  • Βάσια Πελεγράτη

Copyright 2019 All rights reserved