Παιδικές δράσεις: “Τα παιδιά οικειοποιούνται την πόλη παίζοντας”

Sep 21, 2019

18:00

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου

120

Θέμα: “Τα παιδιά οικειοποιούνται την πόλη παίζοντας”

Διοργάνωση: 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

 

Παιχνίδια στη Πόλη:

Το Σεπτέμβριο, στον πιο όμορφο και ιστορικό πεζόδρομο, η πόλη υποδέχεται και αγκαλιάζει τα παιδιά της με παιχνίδια και έτσι, τα παιδιά, οικειοποιούνται την πόλη τους… και στιγμιαία τη μεταμορφώνουν!

Παιχνίδι σημαίνει έκφραση, σημαίνει διέξοδος από τη ρουτίνα. Γι αυτούς που δίνονται ολοκληρωτικά στο παιχνίδι, η καθημερινή πραγματικότητα μεταμορφώνεται και επανέρχεται μόνο όταν τελειώσει το παιχνίδι.  Παιχνίδι σημαίνει ότι σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και ενεργούμε ταυτόχρονα. Αυτός ο συνδυασμός των διανοητικών, συναισθηματικών και κινητικών ιδιοτήτων είναι που χαρακτηρίζει το παιχνίδι. Και το κάνει τόσο ευχάριστο. Έτσι, τα παιχνίδια συμβάλλουν στην προσωπική, την κοινωνική και τη δημιουργική ανάπτυξη των παιδιών.

Κι εμείς λοιπόν, θα παίξουμε παιχνίδια κίνησης και μουσικής αλλά και θεατρικά παιχνίδια.

Τα μουσικά παιχνίδια έχουν σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και τη φαντασία των παιδιών, ενώ συμβάλλουν στην εμψύχωση και στην εκτίμηση της αξίας μιας μουσικής πρακτικής. Ταυτόχρονα, τα μουσικά παιχνίδια, προσφέρουν πολλά στον ψυχολογικό και τον συναισθηματικό τομέα των παιδιών, ενώ παράλληλα, ενισχύουν την κοινωνικοποίησής τους.

Μέσα από θεατρικά παιχνίδια μεταμορφώσεων – ρόλων, παιχνίδια καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, με ή χωρίς λόγο, θα δούμε τα παιδιά να δρουν, να εκφράζονται και να επικοινωνούν μέσα στο ζωντανό σκηνικό της πόλης μας.

Με τη συνοδεία μουσικής τα παιδιά θα κινηθούν στο χώρο με περπάτημα, τρέξιμο, χορό και θα αυτοσχεδιάσουν  κινητοποιώντας διαφορετικά μέλη του σώματος τους παριστάνοντας  ζώα, γεωμετρικά σχήματα και στοιχεία της φύσης. Θα προσεγγίσουν έτσι, τις βασικές αρχές του σύγχρονου χορού. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να αφήνουν ελεύθερο το σώμα τους να κινείται και να εκφράζεται χωρίς συστολές.

Αγαπάμε την πόλη, αγαπάμε τα παιχνίδια…..

Ελάτε λοιπόν, να παίξουμε!

Copyright 2019 All rights reserved