Κώστας Καραμπουρνιώτης

Ο Κώστας Καραμπουρνιώτης έχει αναλάβει την ευθύνη και τον συντονισμό δύο σημαντικών ομάδων και είναι από τα πιο δραστήρια μέλη των Humanlinks. Αγαπάει πολύ το σινεμά και έχει μεγάλη γνώση γύρω απ’ αυτό με το οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με οποιονδήποτε τρόπο. Του αρέσει επίσης να παίζει μπάσκετ, να κινητοποιεί τα μέλη και να οργανώνει αγώνες με άγνωστους φίλους. Είναι ερωτευμένος με την κοπέλα του την Ελένη και συγκατοικεί με τον Μπάμπη σε ένα μεγάλο διαμέρισμα στα Πατήσια.

 

  • Humanlinks και Σινεμά (Κώστας Καραμπουρνιώτης)

Η σχέση μου με το σινεμά ξεκινάει από πολύ παλιά, είναι βαθιά και σταθερή. Οι ταινίες που έβλεπα μου έδιναν την δυνατότητα να ζήσω πράγματα και να βιώσω εμπειρίες που στην πραγματικότητα αδυνατούσα. Βυθιζόμουν στην κάθε ιστορία και είτε ταυτιζόμουν με κάποιον από τους ρόλους ή βρισκόμουν μέσα στο κάδρο της παρατηρώντας αποστασιοποιημένα την εξέλιξή της. Συχνά ήθελα να παρέμβω και να διορθώσω πράγματα ή να δώσω λύσεις σε υποθέσεις. Σαν να ήταν πιο εύκολο να διορθώσω με αυτόν τον τρόπο άλυτα εσωτερικά πράγματα. Με τους Humanlinks, όταν οργανώσαμε την ομάδα σινεμά απελευθερώθηκε αυτή η επιθυμία με όλο της το δυναμικό. Άρχισα να ζω το όνειρό μου όχι μέσα στις ταινίες αλλά στην ίδια την ζωή στην οποία ο κινηματογράφος έχει έναν ενεργό και διαδραστικό ρόλο.

 

  • Humanlinks και Μπάσκετ (Κώστας Καραμπουρνιώτης)

Η Ομάδα Μπάσκετ είναι μια από τις πιο βασικές, ενεργητικές και ζωντές δραστηριότητες των Humanlinks. Δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια περίπου από την επιθυμία δύο μελών τα οποία έπαιζαν ήδη αρκετά χρόνια ερασιτεχνικά. Σύντομα οργανώθηκε σε μια συγκροτημένη ομάδα η οποία κάνει τις προπονήσεις της κάθε βδομάδα στον γήπεδο Φωκιανός στο Ζάππειο. Εκτός από τις προπονήσεις της, η ομάδα οργανώνει επί τόπου αυθόρμητους αγώνες με άλλες ομάδες πολιτών που βρίσκονται εκεί κάθε φορά, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινωνικοποίηση των μελών. Αγωνίστηκε στο περσινό φεστιβάλ με ομάδα μπάσκετ μπαμπάδων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς. Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στο γήπεδο της Σχολής Χιλλ στην Πλάκα. Στο φετινό φεστιβάλ η ομάδα  αποφάσισε να διοργανώσει ξανά αγώνα μπάσκετ με τους μπαμπάδες των μαθητών του 70ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Με αυτόν τον αγώνα, τον οποίον θα παρακολουθήσουν και παιδιά, επιτυγχάνεται αποτελεσματικά ο αποστιγματισμός των ψυχικών διαταραχών εντός του πλαισίου της κοινότητας.

Talks